Fórum
Ako sa predať?
ahojte, mam teraz take zvlastne obdobie. striedam pracu snad castejsie ako ponozky mozem si za to sama, ale to je jedno. So stratou prace sa vsak spaja hladanie novej, a s tym su spojene aj pohovory na rozne pozicie. ako sa mam preedat, aby ma vzali, ked si sama neverim, ked sa predat jednoducho neviem? nedokazem vymenovat ani len par dobrych svojich vlastnosti, hoci o negativnych by som vedela recnit dlhe hodiny. ako sa mam predat, ked tomu sama neverim? tí personalisti predsa vidie a vedia, ci svojim slovam aj verim, alebo ich iba rozpravat. viete mi teda poradit, co mam spravit aby som si nasla pracu (a nemusi to byt praca mojich snov) a aj v nej vydrzala dlhsie ako rok? lebo ja uz som zo seba zufala a frustrovana a neverim si uz ani nos medzi ocami…
6 answers
Smajli, najradšej by som robila v knižnici alebo s ľuďmi. čo sa nevylučuje. Ale tiež by som brala nejakú administratívnu prácu alebo aj gastronomia prinajhoršom môže byť. Zajtra má čaká pohovor na recepcnu. A taktika? Nemám žiadnu. možno sa budem snažiť pôsobiť uvolnene, bez stresu a tak bezstarostne sa smiať a byť spontánna. Ale neviem ako inak sa predať aby to bolo uveritelne aj…
Tak v prvom rade by si sa mala zamyslieť nad tým, čo ťa naozaj baví a čo by si chcela robiť. Od toho sa potom odvíja všetko ostatné. Môžem ti len poradiť, nech pozrieš na ekariera.sk, tam som našla svoju súčasnú prácu, v ktorej som konečne naozaj spokojná, tak treba budeš mať šťastie tiež
Nezábudka, čo majú tie zamestnania, ktoré si už skúsila spoločné a čo ťa v nich možno udržalo/bavilo?
Pýtam sa lebo mi prišlo na rozum, že ja som si furt našla robotu s ľuďmi, hocjako vyčerpávajúcu, manuálnu,ale prichádzala som do kontaktu s nimi a mohli sme sa nezáväzne povyprávať, trocha spoznať, odľahčiť ťažké stavy hnevu, keď na nás vedúci nahúkal a tak . A to ma potom motivovalo si ju hľadať znova a znova v podobnom “cechu”.
Mozem tvrdit, ze tým že mám za sebou toľko zamestnaní, ma robí skusenou. Ale inak neviem ako to vyuzit vo svoj prospech…
Skôr možno vzbuduzujem pocit fluktuanta neviem ešte ako som dopadla, majú sa mi ozvať z banky a zajtra má čaká ešte pohovor v tescu, tak snáď ma niekde zoberú preboha…. a ešte pôjdem na úrad práce sa zahlasit, nech nemusím aspoň zdravotku platiť. A keďže som bez roboty, tak by mi mali dávať aj nejaký príspevok alebo čo.
o aké pracovné ponuky sa zaujímaš,Nezábudka? …a akú doteraz používaš taktiku,aby si zaujala pred i počas pohovoru?