Fórum
Kto a čím ma v živote inšpiruje?
často krát sa v poslednej dobe zamýšľam nad tým, podľa čoho a prečo si ľudia vyberajú vzory, ktoré chcú nasledovať…čo v nich naozaj vidia?….mám viacero známych, aj násťročných, ktorých mám fakt,že rada, ale nechápem, prečo sa napríklad Hana Montana/ Miley Cyrus, či Justin Bieber stávajú mladým vzormi, čím ich dokážu tak veľmi zaujať…je to len výzor, sú to nejaké postoje…čo to je?…máte aj vy nejaké vzory? aký v tom máte svoj osobný význam?
6 answers
Ja mám tiež kopec “nastrocnych” kamarátov,ktorí majú tiež také zvláštne vzory na môj vkus,ale beriem ich ☺☺ takí akí sú.
Ja myslím že nemám taký vzor,ktorý by som kopírovala či už obliekanim alebo správaním… To isto nie. No v poslednej dobe má zaujal sv.otec Frantisek.
Už len tým ako jedna, čo rozpráva…ale asi najdôležitejšie sú skutky…lebo márne sú slová ak neni sú skutky. Teda podľa mňa.
Za poslednych par mesiacov som zistila , ze je mnoho veci, ktore clovek moze robit.Vela veci som skusila vdaka kamaratom ktorych mam okolo seba. Tito ludia ma inspiruju objavovat nove veci, prekonavat sama seba. Mozno ich aj ja inspirujem svojim zivotom a tym ako viem najst v negativnej situaci nieco pozitivne. Velmi ma potesil list od kamaratky na Vianoce. Pri citani toho co jej dava nase priatelstvo sa mi zaligotali oci a to viac krat. Tazke situacie zvladam s tymito ludmi ovela lepsie. Viem , ze oni moje problemy za mna nevyriesia ale je fajn ich mat pri sebe. Pocitit, ze sa mam niekoho pri sebe s kym sa mozem porozpravat, zabavit. Dakujem …
ja u ludi obdivujem uprimnost, cestnost, tiez schopnost objat, vypocut druheho, su tu pre druheho, vedia dat dalsiu sancu, ak to clovek potrebuje….. to su take prve veci, ktore mi napadli k tejto teme. ak by som sa zamyslela hlbsie, mozno by som nasla aj dalsie veci…
Ak sa smiem zapojiť aj ja do diskusie, tak sa s vami tiež rada podelím o svoju odpoveď na túto otázku.
Mňa teda inšpiruje jedna moja kamarátka. Nesnažím sa ju síce kopírovať vzhľadom ani účesom, alebo inými vonkajšími prejavmi osobnosti. Skôr tým, ako sa ku mne správa. Je milá, pozorná, ochotná vypočuť a pomôcť. A hlavne je trpezlivá.
Mirka, ten film o františkovi odporúčam. Videla som ho a je fakt skvelý. Mne sa páčil a ja životopisné filmy a knihy svätcov málokedy čítam, respektíve necitam. Iba pozeram.
Čo sa tyka vlastnosti mojich priateľov, ťažko povedať…. Možno ochota pomôcť druhému, dôvera, láskavosť, schopnosť objat….
pekná téma do diskusie .
Mňa inšpirujú ľudia, ktorí zdieľajú so mnou isté hodnoty…a tak sa mi stávajú i vzormi.
mna ked sa niekto spyta, co alebo kto mi je vzorom, tak nemam vzor. neviem to tak pomenovat. ale mam ludi, ktorych vlastnosti by som chcela mat, a chcela by som vyzerat ako oni a zit ich zivoty, len aby som nemusela zit ten svoj. je to zle?