Fórum
“Ako sa mas?”
Tak často kladená otázka. „Ako sa máš?“
Ja osobne túto otázku už nemám rada, nakoľko mi to pripadá tak, že už nikto ju nemyslí vážne. Pýtame sa ju možno len preto, aby „reč nestála“…opýtam sa, “ako sa máš?“ a ani nečakám na odpoveď, možno hneď vtedy „ vypínam „ a vôbec nevnímam čo mi odpovedáš… Prečo sa ju ľudia vôbec pýtajú? V dnešnej dobe málokoho skutočne zaujíma to, ako sa máš, čo prežívaš… Je vôbec potrebné sa to iných pýtať? Možno niektorí si vravia, ty mi povedz ako sa máš, ale do môjho života teba nič nie je… Ale nemalo by to byť obojstranné? Prečo už ľuďom na sebe navzájom nezáleží? Čo sa to deje? Kde je to: „miluj svojho blížneho, ako seba samého?“
Ale aby som niekomu nekrivdila, možno sa nájdu ešte ľudia, ktorí túto otázku myslia úprimne a vážne ich zaujíma to „ako sa máš?“ Ako ste na tom vy s touto otázkou?
8 answers
tiez nemam rada otazku ako sa mas. je pre mna velmi povrchna, a vzdy na nu aj odpovedam povrchne. teda pri 90% ludi, ktori mi tu otazku daju. a ak sa ma niekto spyta cim zijem, ako sa mi dari, co prezivam. vtedy dokazem odpovedat uprimne. zial, nikto sa ma toto nikdy nespytal.
Mirka, ono je fajn mat citlivu dusu. ale nie taku, ktorej sa vsetko az prilis dotkne, ktoru akakolvek zla sprava zasiahne az tak, ze tuzi umriet, ktoru vsetko velmi boli… ono je to potom na pritaz taka citliva dusa. preto by som ju mmtne mala radsej z kamena
Ja so skakanim do reči skúsenosť nemám,nakoľko ja viac nerozprávam ako rozprávam. A ak rozprávam,tak len o takých pracovných veciach, no o mojom živote a prežívaní, to nie. A ak chcem niečo povedať, tak väčšinou počkám pokiaľ daný človek dorozprava a ak, tak potom niečo poviem.
Možno by som niekedy aj chcela,ale zatiaľ nemám odvahu. Takže ja skôr ľudí počúvam a počúvam a počúvam… ☺
Smajli, radšej by som tu dušu mala tvrdu a nedostupnu ako kameň zakopaný hlboko pod zemou. :'(
Ako smajli, snažím sa byť k druhým milá a pozorna. Snažím sa ich počúvať srdcom , nie iba ušami. ale nie vždy je spätná väzba taká akú čakám…