Fórum
Ako sa vysporiadať so samotou?
V poslednej dobe mám pocit, akoby som neustále bola sama/osamelá (ani to neviem definovať)… Mám pocit, že i napriek tomu, že ma obklopuje množstvo ľudí, že som s nimi, že sa rozprávame, robíme nejaké aktivity, jednoducho spolu trávime čas, aj tak som stále sama. Nemám k tým ľuďom žiaden vzťah. Nedokážem sa s nimi podeliť o svoje emócie a prežívania. Neviem, ako sa s tým mám vysporiadať. Je mi smutno z toho, že sa tak cítim a aj z toho, že o tom nemám komu povedať… Ako sa s tým mám vysporiadať?
6 answers
Na moje otázky málokedy dostanem aj relevantnu odpoveď a keď som osamela, tak si skladam puzzle alebo idem na bike, pozerám telku, kreslim si alebo keď su tie pocity neznesiteľné, tak so píšem denník. To mi zvykne pomôcť
Ahojte ja mám depresie už dlhé roky a beriem teraz lieky tak mi jr trošku lepšie. Ale nemám kamarátov a cítim sa moc sám a neviem čo s tím mám robiť a je to hrozne nepríjemné. Neviem už čo mám robiť
Ja keď sa cítim takto sama, tak sa snažím nemyslieť na seba a na svoje pocity… Snažím sa aj napriek tomu venovať iným, zapájať sa do aktivít atď.
Podľa mňa nie je dôležité mať k tým ľuďom nejaký vzťah, či zdielat s nimi svoje prežívanie. Myslím si,že niektoré veci nepatria do veľkých skupín…ale stačí sa pozdielat s jednou osobou, ktorej veríš…
Veronka, a čo ti bráni v tom, aby si sa zdieľala s niekým aj o tvojich pocitoch a prežívaní?